MyDog 2017

Så var det dags igen, för min nya tradition att åka till MyDog med Ammo. Det är faktiskt superroligt trots att jag är totalt ointresserad av utställning. Jag älskar dock hela grejen med att gå på mässa och  så träffar jag ju en massa folk jag känner med!

Vi åkte upp över dagen i fredags tillsammans med Thea och hennes kompis S. Vi fick gå upp i ottan för att ta tåget 07.14 från Lund – och till och med Ammo var lite skeptisk över att gå upp så tidigt (iaf i ett par minuter 😉 ).
Tågresan gick fint, förutom att vi fick stå stilla en stund i Hbg pga att de trodde att en kontaktledning var nedriven. Den rädslan visade sig vara obefogad och fram kom vi till MyDog.

Ammo var lätt övertänd i början när vi kom dit, och skulle vara på alla ställen samtidigt och dessutom mucka gräl med varenda hanhund han såg (får man inte springa runt kanske man kan slåss istället..). Det går som tur över snabbt, och sen slutar han allt som oftast att bry sig om andra hundar – så länge de inte utmanar honom. Jag vet dessutom alltid var jag har honom, så jag är aldrig orolig att något ska hända. Han är en galenpanna, men han är jämn i hur han reagerar oavsett miljö!
Vi började med att säga hej till Nilla en snabbis innan hon skulle till sin ring och ställa IGs. Gick sedan vidare till ”schäferringen” för att hejja på Therese och Christian som skulle ställa en av sina ungtikar. Uxås Criga blev BIR valp vilket ju inte är illa pinkar för en bruksschäfer 😉

Vi fortsatte dagen med att gå runt på mässan och prata med trevliga människor i alla montrar, och fråga om provpåsar på foder. Jag ger ju mest färskfoder men brukar använda torrfoder som reservfoder och ffa som träningsgodis – det går ju åt endel och det känns bättre att ge något vettigt då. Eftersom det mest används som godis så kör jag en ny sort för var säck och nu kan vi prova oss fram vad som ska bli nästa sort. Gäller bara att jag minns VAD som var godast med tanke på att vi har 12kg Magnussons hemma just nu.

Jag hann även säga hej till Bummi & Akke, och så fick de träffa terroristen ^_^ Jag hoppas inte de blev avskräckta ^^.

img_20170106_204052_422
Vad vi fick med oss hem 😉 (+ nått kg färskfoder)

Ammo och jag passade även på att promota rasen under dagen för alla som kom fram och ville prata dobermann. Vissa var fd dobermannägare och vissa var helt nya men väldigt intresserade. Jag hoppas vi får ihop en monter tills nästa år för det verkar finnas flera dobermannsugna i vårt avlånga land! Ammo visade sin bästa sida, lät alla som ville klappa klappa honom och bjöd på lite hångel & hopptacklingar med, som sig bör! Jag hoppas de som kom fram fick svar på sina frågor och att de är fortsatt intresserade av rasen. I slutändan var Ammo nog mest glad över att ha fått klappar, en massa gratis godis av främlingar och så ”skrämde” han bort Agrias maskot. Den var ful enligt honom 😉

På tågresan hem var vi väldigt trötta allihopa – även om Ammo säkert orkat hålla på ett par timmar till! Nu är det ett år tills nästa gång 😉
(Som synes fotade jag åt skogen för lite!)

20170106_170337
Nöjd Ammo på tåget!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s